Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Waarom een schaamlipcorrectie laten uitvoeren?

De binnenste schaamlippen worden ook wel kleine schaamlippen genoemd. Zij steken wat meer uit, of hangen wat meer dan de buitenste of grote schaamlippen. Dit is normaal. De mate van hangen verschilt individueel sterk. Ook is de schaamlip van de ene kant anders dan die van de andere zijde. De 'kleine' schaamlippen kunnen echter zo lang zijn dat ze pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden zoals fietsen, paardrijden of bij het vrijen kunnen geven. De oorzaak ligt vaak in de vorm of grootte van één of beide kleine schaamlippen. Door dit probleem kunnen de meeste vrouwen zich onzeker voelen in hun relatie.

Er is nog veel gène om hierover te praten. Nochtans kan een eenvoudige operatie dit probleem gemakkelijk oplossen... Dit probleem kan met een schaamlipcorrectie, een relatief eenvoudige ingreep en vaak onder plaatselijke verdoving worden verholpen.

Binnenste schaamlippen

Een schaamlipcorrectie van de binnenste schaamlippen kan u een vermindering geven van uw klachten en een verbetering geven in het bereiken van uw genitale uiterlijk en uw zelfbewustzijn, maar zal niet noodzakelijkerwijs een verandering geven in het bereiken van uw idealen.

De beste kandidaten voor een schaamlipcorrectie zijn mensen die een verbetering willen; perfectie is niet altijd mogelijk. Wanneer u lichamelijk gezond, psychologisch stabiel, en realistisch in uw verwachtingen bent, kunt u een goede kandidaat zijn voor deze operatieve ingreep.

Vooraf dient te worden bepaald hoeveel van de schaamlippen u verwijderd wilt hebben, normaal gesproken is het de bedoeling om het uithangende deel te verwijderen in staande positie, hierbij blijft er nog voldoende schaamlipweefsel over voor een 'normaal' aspect.

Een labia minora reductie kan worden verricht met lokale verdoving. Met lokale anesthesie krijgt u een aantal prikken in uw schaamlippen zodat uw schaamlippen verdoofd zullen aanvoelen.

Buitenste schaamlippen

Een correctie van de buitenste of grote schaamlippen is zeer beperkt mogelijk, alleen een liposuctie is mogelijk of indien gewenst aan de bovenkant van de grote schaamlippen.

Hoe gebeurt een schaamlipverkleining? 

Het overtollige weefsel van de schaamlip wordt chirurgisch verwijderd. De clitoris en de bezenuwing ervan blijven intact. De gevoeligheid in de erogene zone verandert dus niet.

Litteken

De wonden worden met oplosbare draden gehecht. Deze ingreep laat dan ook geen sporen na.

Verdoving

Door de verfijning van de operatieve techniek en door sterke vooruitgang in de anesthesie de laatste jaren, wordt een schaamlipcorrectie onder een plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na de ingreep zal u zich hierdoor veel fitter voelen.

Herstel na een schaamlipcorrectie

Na de operatie kan er zwelling van de schaamlippen en wat bloedverlies optreden. Het is gebruikelijk dat u een uurtje in de kliniek blijft om te koelen. Nadien mag u naar huis. Nadat de plaatselijke verdoving is uitgewerkt, kunt u de pijn verlichten met paracetamol. Voor uw comfort  draagt u best een loszittende brede slip, waarin u een maandverbandje legt.

De littekens zijn na een tijdje nauwelijks zichtbaar.
Bij een enkele patiënt is er een tweede behandeling nodig om kleine afwijking te corrigeren. Risico op infectie of bloeding is relatief klein.
 
U zult merken dat de zwelling en bloeduitstortingen rond de schaamlippen de eerste dag zal toenemen en een piek bereikt na 2 à 3 dagen. Aanbrengen van koude kompressen kan enige vermindering geven.
 
De meeste patiënten zijn in staat om terug te keren in hun normale activiteiten zoals school en werk een week na de operatie. Het zal wel enkele weken duren voordat de schaamlippen volledig zijn hersteld. Houdt vooral de eerste weken rekening mee met seksueel contact. Ook het zwaar tillen van objecten moet u vermijden. 

Voorzorgen en veiligheid

Al onze ingrepen worden in de meest veilige omstandigheden uitgevoerd door uw plastisch chirurg Burcu Gündoğdu, die wordt bijgestaan door een professioneel team.

De plaatselijke verdoving zorgt niet alleen voor een ingreep zonder pijn, maar ook voor minimaal bloedverlies en blauwe plekken.

Wanneer u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, gelieve dit vooraf mee te delen aan uw arts (bv. acetylsalicylzuur, asaflow, cardioaspirine, dipiridamole, plavix, sintrom, marevan e.a.)

Na uw ingreep krijgt u het persoonlijk mobiel gsm-nummer van uw behandelaar, zodat u zich veilig voelt.

Mogelijke risico's en verwikkelingen

Het is een veilige ingreep. Nabloeding wordt vermeden door nauwkeurige lasercoagulatie van bloedende haarvaatjes én door de speciale werking van de plaatselijke verdoving.

Ondanks de moeilijke hygiëne op deze plaats, treedt infectie bijna nooit op. Na de ingreep moet de wondnaad goed ontsmet worden (zitbaden en isobetadine).

Het traject met onze arts

Tijdens het eerste consult zal een advies en volledige advies worden verstrekt betreffende de behandeling en de periode daaropvolgend. Uiteraard is er ook schriftelijke informatie beschikbaar.

Onze vrouwelijke arts Burcu Gündoğdu zal bepalen of u geschikt bent om een schaamlipcorrectie te ondergaan. Zij zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat uw verwachtingen zijn. Burcu Gündoğdu zal dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen de verwachtingen en de haalbaarheid.

Hofkliniek is gespecialiseerd in cosmetische chirugie. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes.

U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Vragen of interesse gekregen in een schaamlipcorrectie? Neem dan nu contact met ons op of maak een afspraak. U kunt een mail sturen naar info@hofkliniek.nl of bellen naar 070 406 52 18. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

 

 

Veelgestelde vragen over Schaamlipcorrectie

Enkele vragen over Schaamlipcorrectie. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

In het basispakket wordt een schaamlipcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking of na trauma. In het aanvullende pakket is soms wel een vergoeding opgenomen voor een schaamlipcorrectie. De eisen zijn daarvoor erg streng, en is in 2016 nog slechts bij een enkele verzekeraar. U kunt daarnaar vragen bij het intakegesprek.

Wie komt in aanmerking voor een schaamlipcorrectie?

De anatomische variatie maakt ook dat het voor vrouwen onderling onduidelijk is wat de norm is. Dit voedt de onzekerheid. Het is belangrijk dat iedereen zich content voelt met haar vagina. Er is namelijk geen norm. Iedere schaamlip is anders, symmetrie komt zelden tot nooit voor.

Tijdens het eerste consult kan uw arts bepalen of de schaamlipcorrectie bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat bereikt kan worden.

Hoe verloopt de dag van behandeling?

In overleg met uw agenda plannen we de behandeling. Een schaamlipcorrectie is een poliklinische ingreep onder lokale verdoving. Dit betekent dat u dezelfde dag naar huis mag.

Op de dag van de behandeling wordt u bij de receptie ontvangen waar eerst de administratieve handelingen worden gedaan, zoals het tekenen van het toestemmingsformulier.

Wanneer u aan de beurt bent, wordt u door uw arts opgehaald. Ons team (assistente, OK assistente en arts) legt continu uit wat u kunt verwachten. Voordat u naar de operatiekamer wordt gebracht tekent uw arts het te opereren gebied af en worden foto’s voor in uw dossier gemaakt. Hier wordt strikt vertrouwelijk mee omgegaan.

Direct na de behandeling
U mag ongeveer een half uur na de ingreep naar huis. De meeste mensen ondervinden weinig pijn na een schaamlipcorrectie. Wel kan het operatiegebied pijnlijk en gezwollen zijn. Ook kan het gebied wat gevoelloos zijn. Een koelkompres kan pijnklachten wegnemen en zwelling tegengaan. Het advies is dan ook veel te koelen.

Gaan zitten en gebruik maken van het toilet kan in de eerste week wat irritatie geven. U mag in de eerste dagen elke 4-6 uur 1000 mg Paracetamol gebruiken. Zodra de pijn minder is kunt u dit afbouwen naar 500 mg Paracetamol per 4-6 uur.

Wanneer kom ik op controle?

Twee weken na de ingreep komt u voor een eerste controle bij uw arts in de kliniek. Na 6 weken komt u terug voor de tussentijdse controle. Tijdens deze controle kan er worden bepaald of de schaamlipcorrectie succesvol is geweest. Vervolgens komt u na drie maanden op eindcontrole.

Meer
Afspraak maken